Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sirius Black

2011.06.13
 
Sirius Black
Adatok
Neme férfi
Született 1960.
Meghalt 1996. (jún.)
Szeme színe szürke
Hajszíne fekete
Származása aranyvérű
Iskolája Roxfort
Iskolai háza Griffendél
Foglalkozása A Főnix Rendjének tagja
Patrónusa valószínűleg kutya
Megformálója Gary Oldman
Magyar hangja Széles Tamás

Sirius Black a Harry Potter sorozat egy szereplője, Remus Lupin, James és Lily Potter barátja, Harry Potter keresztapja. Tagja a "Tekergők" csoportjának (Tapmancs), James Potter (Ágas), Remus Lupin (Holdsáp) és Peter Pettigrew (Féregfark) mellett, akikkel együtt alkotta meg a Tekergők térképét.

Sirius már fiatal korában forrófejű volt, rengeteget volt büntetőmunkán Roxfortban legjobb barátjával, James Potterrel. James és Lily esküvőjén ő volt a násznagy, és ő lett fiuk, Harry keresztapja.

Mikor Jamesék tudomást szereztek róla, hogy Voldemort rájuk vadászik, Fidelius bűbájt hajtottak végre, amivel megmenekülhettek volna a mágus elől. A titokgazda eredetileg Sirius lett volna, mindenki így tudta, beleértve Dumbledore-t is. Azonban Sirius kitalálta, hogy változtassák meg a tervet, és Peter Pettigrew legyen a titokgazda. Úgy gondolta, ő az, akire Tudjukki a legkevésbé számítana. Ez a gondolat nem jött be, hiszen nem Remus Lupin volt az áruló, mint Siriusék gondolták, hanem éppen Peter. Elárulta rejtekhelyüket Voldemortnak, aki végzett Harry szüleivel, Harryt pedig megsebesítette, ami által önmaga elvesztette testét, de meg nem halt.

Ezután Sirius megkereste Petert, hogy végezzen vele, de az árulónak kiáltotta őt ki az utca közepén, tucatnyi mugli füle hallatára, és felrobbantotta egy átokkal a teret. Tizenkét embert ölt meg az átokkal, a saját halálát is eljátszotta, és patkány alakban elmenekült. Így Siriust letartóztatták, és tárgyalás nélkül Azkabanba küldték (a varázslók börtönébe), hiszen nem tudta bizonyítani ártatlanságát.

Tizenkét év múlva, mikor megtudta egy újságból, hogy Pettigrew patkány alakjában Harry közvetlen közelében tartózkodik (Ron patkányaként, mint Makesz), megszökött, hogy megölje. Harry, mikor egy kihallgatott beszélgetés folytán megtudja, hogy Sirius miatt haltak meg szülei, megfogadja, hogy megöli őt. Végül Sirius tisztázza magát Harry előtt, és Lupinnal végezni akarnak Peterrel. Harry ezt megakadályozza, azt akarja, hogy zárassák börtönbe. Egy röpke órára Harry azt hihette, hogy Siriushoz költözhet, hisz a varázsló bizonyítani tudta volna Féregfarkkal (Peter Pettigrew) az ártatlanságát. De ez nem sikerül, ugyanis telihold van, Lupin átalakul vérfarkassá, a felfordulásban Peter átalakul patkánnyá, és kereket old. Ezután Siriusnak is menekülnie kell, Csikócsőr, a hippogriff hátán elrepül.

Ezután egy ideig messze külföldön bujkál, majd a bajlós jelekre visszatér az országba, és Roxmorts egyik hegyi barlangjában bújkál, hogy Harry közelében lehessen. Miután Voldemort visszatér, Dumbledore elküldi, hogy értesítsen néhány rendtagot, és rejtőzzön el Lupinnál. Mint a Black család legidősebb férfi tagja, ő örökli szülei házát. Felajánlja a Főnix Rendjének, hogy itt rendezzék be a főhadiszállást. Dumbledore utasítására a Black-házban kell maradnia, amit nehezen visel. A minisztériumi csatában veszti életét, Bellatrix Lestrange öli meg. Testét azonban nem temetik el, mert nincs mit sírba tenni. Bellatrix átka miatt átzuhan a "függönyön" túlra.

 

26065_103136693051744_100000662405620_89378_2665792_n.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.